Een bruisende plek voor en door Utrechters.

Het markante complex in stadswijk Het Luie End krijgt een nieuwe bestemming. Hier wordt een nieuwe stadswijk gecreëerd met  nieuwe woningen, een creatieve broedplaats en horeca.

Welkom in Het Wakkere End.

Wij bouwen voort op de broedplaats die in de afgelopen jaren van nature is ontsproten en koesteren de parels.

Nina Voets, Community Manager

De geschiedenis is hier nog steeds voelbaar.

Het oude Huis van Bewaring uit 1897 deed jarenlang dienst als vrouwengevangenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden verzetshelden gevangengehouden in de bijgebouwde barakken. En in 1949 werd hier het Pieter Baan Centrum ingericht, waar verdachten van ernstige delicten werden onderzocht door gedragsdeskundigen.

De gebouwen aan de Gansstraat in Utrecht Oost kennen een bewogen geschiedenis. Dat voel je als je door de cellenvleugels, spreekkamers en onderzoeksruimtes loopt. Met de plannen die wij voor dit gebied hebben, krijgt het terrein een nieuwe toekomst. Een toekomst die staat voor openheid, verbinding en groei.

Open voor iedereen

Het Wakkere End wordt een open community waar zowel bewoners als bezoekers deel van uit maken. Zo komt er in het gebied een woonconcept voor kwetsbare jongeren. Speciaal voor hen richten we begeleide werkplekken in bij de horeca en in de moestuin. Ook kunnen ze stagelopen bij instellingen of organisaties in de broedplaats. Dat maakt de broedplaats een inclusieve plek, waar mensen vanuit hun eigen kracht kunnen functioneren en groeien.

Heb je interesse of vragen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Mail ons direct.
We helpen je graag op weg!