Atelierroute 2023: Welkom in Het Wakkere End

Op 23 en 24 september 2023 waren deelnemers aan de Atelierroute Utrecht welkom in Het Wakkere End om kennis te maken met het werk van kunstenaars Arie Buitenweg en Jochen Lange. Maar ook om binnen te kijken op een plek met een bewogen geschiedenis. Het was een weekend vol kunstzinnige verrassingen, ontdekkingen en ontmoetingen.

Dit jaar stond het voormalige Pieter Baan Centrum op de atelierroute langs werkplekken van bekend en aanstormend talent. Voor veel bezoekers bleek het niet alleen een uitgelezen kans om de lokale kunstscene te verkennen en kunstwerken direct van de kunstenaars te kopen, maar ook om een kijkje te nemen in ons historische erfgoed dat voor het publiek gesloten was. Wij zien deelname aan de atelierroute dan ook als een mooie gelegenheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze creatieve broedplaats tot een open community met toegevoegde waarde voor alle betrokkenen en de stad.


Deelnemende kunstenaars:

·      De schilderijen van Arie Buitenweg kun je zien als abstract autonome voorstellingen, veelal met een levendig karakter. Ze ontstaan uit spontane, vluchtig aangebrachte lagen vloeibare acrylverf, die hij geleidelijk laat groeien naar een geheel van vormen en lijnen in diverse tinten.


·
      Jochen Lange is poppenmaker, decor- en propsontwerper. In zijn atelier creëert hij unieke karakters in diverse formaten en stijlen. Poppen en objecten voor theater, musical en televisieproducties. En autonoom werk in de vorm van driedimensionale draadsculpturen.

Heb je interesse of vragen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Mail ons direct.
We helpen je graag op weg!